Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Om Azorerna.nu

Azorerna är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva något annat än sandstränder eller storstäder. Azorerna är verkligen sevärt med sin vackra natur och sitt omäxlande landskap och bara det är värt att resa dit.

För den som vill aktivera sig finns dessutom massor att utforska; åka på delfin- och valsafari, vandra, besöka vulkankratrar och grottor, dyka, segla, bada och mycket mer.

Genom den här webbplatsen hoppas jag att jag kan inspirera fler att ta chansen att upptäcka Azorerna!

 

Azorerna - Mats
Här försöker jag fånga Azorernas natur med kameran.


Jag och min sambo Katarina tog en veckas semester på Azorerna under våren 2006. Trots att vädret inte var det bästa (vi åkte lite för tidigt på säsongen) blev vi båda väldigt nöjda med resan och det är mycket möjligt att vi reser dit igen för att uppleva mer av ö-gruppen. Jag är väldigt nyfiken på de mäktiga grottorna som finns på ett par av de andra öarna.

Azorerna har inte haft turister så länge och man upptäcker övärlden bäst på egen hand även om resebolaget också anordnar utflykter (som man bör boka redan innan man åker). Man måste helt enkelt röra på sig och ta sig runt för att få se något. Vi stannade på huvudön São Miguel i huvudstaden Ponta Delgada under vår semester och om man inte är ute efter att se någon speciellt räcker det bra för de flesta.
Stadens sevärdheter kan man nästan hinna med på en dag (även om det finns mer att se än det vi hann med) men sedan måste man ge sig ut på upptäcktsfärd. Vi hyrde bil ett par dagar men tog oss även runt med buss och taxi. Vi åkte även på delfin- och valsafari.

Nöjer man sig med att upptäcka São Miguel hinner man även med att ta någon dag på stranden för sol och bad (även om det inte blev av för oss).

Innan man reser till Azorerna bör man läsa på, annars finns risken att man missar något!

 

Hoppas att den här webbplatsen kan inspirera en och annan att åka till Azorerna!


/Mats

 

Azorerna

 

Azorerna - Katarina
Katarina bredvid ett av de många stora träden på Azorerna.