Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Azorerna - Ett paradis

Azorerna

Azorerna består av nio vackra öar, alla med sin egen karaktär, men de har alla den storslagna naturen gemensamt. Den behagliga värmen och det nästan tropiska klimatet gör att både människor och växter trivs. När Azorerna visar sig från sin bästa sida är det verkligen ett paradis.


Azorerna - Delfiner

Varför Azorerna?

Azorerna är det perfekta resmålet för dig som gillar naturupplevelser och aktiviteter. Trivs du helst på sandstranden eller föredrar nattliv finns det visserligen bättre ställen. Azorerna passar dig som gillar orörd natur, vackra växter och vyer som får dig att tappa andan. Samtidigt finns det massor att ta sig för om du vill aktivera dig. Delfin- och valsafari, havsfiske, vandring, dykning och grottbesök är en del av utbudet. Sol, bad och golf finns förstås också på menyn.

Sevärdheter på Azorerna

Det finns en hel del sevärdheter att besöka men egentligen är öarna i sig en sevärdhet. Tar du dig runt på öarna upptäcker du allt från branta klippor, djungelliknande växtlighet till vackra vulkansjöar och vattenfall. Runt dig sträcker sig havet ut i oändligheten. Ska vi ändå nämna några sevärdheter så är Tvillingsjöarna, Eldsjön och Furnas några platser som du bör ta dig tid att besöka. Delfin- och valsafari är också ett måste. Tar du dig tid att besöka några av de andra öarna finns även möjlighet att se några enorma grottor.

Azorerna - Vattenfall

Fotogalleriet med fler bilder är nu klart. Totalt 109 foton från Azorerna!

Nyhetsarkivet »

Trött på charter?

Azorerna är fortfarande ett ganska okänt turistmål. Det gör det till det perfekta resmålet för dig som vill uppleva orörd natur och slippa trängas med andra.

 

Azorernas öar - Natur och hav

Har du redan bokat en resa för att uppleva Azorerna?
Då kan det vara en bra idé att kika in under Tips till turisten i vänstermenyn. Där finns en del handfasta tips och saker att tänka på redan innan du åker.

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional