Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Azorerna - Arkitektur

Azorerna - Arkitektur

 

Azorerna har en unik arkitektur som påminner om övrig Portugisisk arkitektur men med sin egen lokala prägel. Svart lavasten används t.ex. flitigt eftersom det finns gott om den på Azorerna (samma sak gäller för många platser med vulkaniska aktiviteter t.ex. Sicilien). De flesta äldre mer påkostade byggnaderna är från1400-1500 talet. Det är bland annat gott om vackra kyrkor med barockinredningar.

Förutom i de större städerna är byggnaderna ofta små (ett par våningar höga) och vitmålade. Det finns gott om små pittoreska byar med små hus och i de större städerna kan man här och där se mer modern arkitektur där glas och betong används flitigt.


Azorerna - byggnaderI Ponta Delgada rustade man byggnader flitigt och fräscha hus blandades med fallfärdiga rivningshus. Mycket såg slitet ut. Men det är lätt att missta sig att det är smutsigt. Det är oftast svärtan i lavastenen som tränger igenom husets fasadfärg där en är utsatt för väder och vind.


Även om det finns en hel del sevärda byggnader på Azorerna åker man inte dit för att titta på arkitektur och byggnadskonst.
Det är naturupplevelserna och utbudet av aktiviteter som är huvudattraktionerna.

Vill du se vacker arkitektur rekommenderar jag Rom. En av världens vackraste städer!

 

Azorerna - Kyrka

 

 

 

Azorerna - Gatubild