Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Tips till Turisten - en liten Azorerna guide

Azorerna

En av de många vackra vyer som finns på Azorerna!

 

Här har jag samlat den del tips från mina erfarenheter på Azorerna. Har du varit där och har fler tips? Maila mig gärna så lägger jag in dem.

Bästa tiden att resa till Azorerna

Den bästa tiden att resa till Azorerna är juni - augusti. Det är inte kallt i t.ex. maj eller september men det är större risk för regn och dimma som både är lite trist och förstör utsikten.


Boka aktiviteter på Azorerna redan hemifrån

Om du vill vara säker på att få plats på de olika utflykter som din resebyrå anordnar, se till att ta reda på vilket utbud som finns och boka redan innan!
Delfinsafarin ställs t.ex. in om det är dåligt väder och förbokade går före så det kan vara svårt att få komma med om du inte bokat innan.


AzorernaVar noga att kolla däcken om du hyr bil

Hyrbil är ett bra sätt att ta sig runt på Azorernas huvudö São Miguel. Försäkringen täcker allt utom skador på däcken. Kolla därför extra noga innan du tar över bilen. Annars blir du lurad på att köpa nya däck och det kostar minst en tusenlapp per däck. Jag vet av egen erfarenhet (tyvärr).

Ta med lätta regnkläder

Vädret på Azorerna är omväxlande. Det är varmt och skönt på Azorerna men vädret kan snabbt slå om så mitt i solen kan det komma ett ösregn under en timme innan det blir fint igen.

Fråga om öppettider

Det är många konstiga helgdagar på Azorerna så kolla gärna öppettiderna så slipper du överraskningar. På Azorerna har de mycket helgdagar som inträffar lite då och då. Vill du t.ex. besöka salutorget i Ponta Delgada kan det vara bra att kolla när det är öppet så du inte står där sista dagen och upptäcker att de har stängt. Hände oss.


AzorernaHandla innan du beger dig till flygplatsen för att åka hem

Flygplatsen är liten och de har väldigt lite försäljning där. Vill du t.ex. köpa med dig inhemska varor som. ananas, ananaslikör, ostar, hortensior mm. gör du det lämpligast i de vanliga butikerna.


 

Ta med dig en bra karta över Azorerna

De turistkartor som finns på Azorerna som är gratis är usla och de som är bra kostar skjortan. Jag har listat några bra kartor som du kan skriva ut.

 

Azorerna - TaxiTaxi

Många av taxichaufförerna pratar engelska och det ser du genom en speciell märkning på deras bilar. De som har märket har även gått utbildning för att kunna svara på frågor. Taxi är inte det billigaste sättet att ta sig fram men absolut det snabbaste och hittar du rätt chaufför kan du lära dig en hel del om Azorerna.

 

Azorerna