Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Ta sig runt på Azorerna

Azoerna

 

Hyrbil på Azorerna

Eftersom de flesta av öarna har ett väl fungerande vägnät kan hyrbil vara ett bra alternativ. Det kostar några hundralappar men du hinner se en hel del och kan själv bestämma var du vill åka och hur länge du vill stanna. Se bara till att teckna försäkring och att du kolla däcken noga eftersom de inte täcks av försäkringen.( På den minsta ön Corvo finns inga hyrbilar)

Azorerna - HyrbilStannar du på São Miguel rekommenderar jag en biltur längs den östra udden eftersom den turen erbjuder väldigt fina rastplatser.

Vägarna är ganska smala och går ofta längst fram och tillbaka längst de branta bergssluttningarna så det tar längre tid att ta sig runt än man tror. Lokalbefolkningen kör ganska fort men tar man det bara lugnt själv och inte låter sig stressas är det inga problem.

Vill du se mycket rekommenderar jag att du planerar in minst ett par dagar med hyrbild bara för São Miguel.

 

 

 

 

Cykel

Cykel är ett bra sätt att se naturen på Azorerna men det kanske passar bättre på de lite mindre öarna eftersom vägarna är smala och bilisterna kör ganska fort. Håller man sig från de mest trafikerade vägarna är trafiken annars ganska gles. Cyklar finns att hyra på de större öarna.

Moped

Om du inte orkar trampa själv kan moped vara ett bra alternativ. Finns att hyra på São Miguel och säkert även på andra öar.

Buss på Azorerna

På de flesta öar finns det en eller flera busslinjer (ej på Corvo). Det är relativt billigt men busstiderna kan det vara lite si och så med. Speciellt om du råkar befinna dig i, eller passera byar som råkar fira någon religiös högtid. Vilket händer lite då och då.

Biljetterna köper du oftast direkt på bussen när du kliver ombord men på vissa linjer finns det konduktörern som går runt och tar upp betalning under resan. Behåll biljetten för i bland dyker det upp kontrollörer!

Båt

Förutom att du kan hyra båtar för att ge dig ut på havet går det även färjeförbindelser men det går inte så ofta som man kan tro. Färjor finns bara mellan den centrala ögruppen.

Flyg till Azoernas öar

För att nå de andra öarna kan flyg vara en bra idé. Desto större öarna desto tätare turer.

Ska du resa till Azorerna, klicka här: Flyg till Azorerna »

Taxi

Vill du spara tid kan taxi vara ett sätt. Det går fortare än buss och är inte så väldigt mycket dyrare. Har du tur och väljer en engelskspråkig taxi (om du själv kan engelska förstås) kan du samtidigt få en guidad tur och lära dig mer om Azorerna. De taxichaufförer som kan engelska och har gått utbildning för att kunna guida är märkta med en symbol. Taxi finns på alla öar utom Corvo.

Azorerna

Azorerna

Det gäller att ligga i om man ska hinna se allt. Men ta det lugnt. Det gäller ju att hinna med och ha semester också!