Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Rom

Rom - COlosseum

Alla vägar bär till Rom

Azorerna är ett underbart resmål. Det vackra och dramatiska landskapet och det milda klimatet gör det till ett perfekt ställe att koppla av och njuta på. Azorerna erbjuder mängder av aktiviteter och mycket annat. Ett härligt resmål helt enkelt.

Från Azorerna till Rom är vägen ganska lång. Gillar du resmål som Azorerna kanske du inte uppskattar storstäder. Men ska du åka till någon storstad så är det Rom - huvudstaden du inte får missa!

Rom är något helt annat än Azorerna

Italiens huvudstad, Rom, har i princip bara en sak gemensamt med Azorerna.
Det kan bli riktigt varmt på sommaren.
Där slutar likheterna.

Trots att Rom är en storstad kan man visserligen koppla av och ta det lugnt. Men då är det inte sol och bad det handlar om utan snarare om att sitta på någon uteservering eller att promenera runt och titta på alla vackra byggnader. Rom är nästan som ett museum med sin vackra arkitektur och sina kulturella och religösa byggnadsverk.

Italiensk mat

Staden är full av små smala gator, torg och uteserveringar. Det är helt enkelt mysigt bara att vara där. Den italienska maten (och det italienska vinet) är en anledning så god som någon att besöka Rom. Äkta italienska pastarätter smakar något helt annat än hemma i Svergie och har man ätit en pizza i Rom inser man att likheten med de svenska varianterna är näst intill obefintlig. Maten i Rom är en njutning helt enkelt.

Shopping och mode

För den som gillar mode och design är förstås Rom också rätt huvudstad att besöka. Här hittar man allt man kan tänka sig om man är ute efter att shoppa. Även om de dyrare märkena är just dyra kan man förstås ändå titta.

Forboll i Rom

Många besöker Rom bara för att se Roma och Lazio mötas i en derbymatch på Stadio Olimpico. Stämningen brukar vara enorm. Jag har själv ett klent fotbollsintresse men ska nog föröska gå på en match nästa gång jag besöker staden.

 

Rom är alltså väl värt ett besök och då har jag ändå inte nämnt några av de fantastiska sevärdheterna. Är man intresserad av den antika kulturen eller vackra kyrkor är Rom det självklara valet. Här har jag listat några av de sevärdheter som du "måste" besöka om du åker till Rom:

Colosseum

En arena från det antika Rom där mängder av Gladiatorer (och djur) fått sätta livet till. Den har delvis rasat och har plundrats på många av sina utsmyckningar men är ändå något du bör se för att känna historiens vingslag.

Pantheon

En märklig, rund byggnad som inte ser så mycket ut för världen på utsidan men som är en upplevelse på insida. Det runda hålet som enda fönster skapar en speciell atmosfär.

Rom - PantheonPeterskyrkan

Peterskyrkan som ligger i Vatikanstaten i Rom är praktfull och är den katolska kyrkans främsta skapels. Utsikten från taket är också värd att avnjuta.

Castel Sant Angelo

Den gamla borgen med sin skiftande arkitektur och sin olika utställningar värd ett besök. Även härifrån har du rätt fin utsikt över Rom.

Forum Romanum och Palatinen

Forum Romanum var själva kärna i rom under antiken och här skedde den mesta av handeln och det var även politiskt och religiöst centrum. I dag återstår ruinerna av de tempel som en gång låg här men man känner ändå historiens vingslag och även ruinerna är mäktiga. Palatinen som ligger intill är en av Roms sju kullar och där bodde societeten i Rom, både kejsare, senatorer och andra högt uppsatta.

 

Vill du veta mer om Rom, besök min hemsida Romulus som jag skapade sedan jag var där. Där hittar du massor av fakta, turistinformation, reseguide och mycket annat läsvärt.

Rom

  Rom Sevärdheter »
  Rom Guide »
  Rom Kartor »
  Rom Turistfakta »
  Rom Shopping »
  Rom Bilder »
  Böcker om Rom »
  Fotboll i Rom »
  Italienska fraser »

The website is also available in english Rome »

Om du bestämt dig för att resa till Rom kan en riktig guide på plats vara ett bra sätt att få veta mer. Besök Romguiden.se

 

Rom

 

 

 

 

 

 

 

 

Pantheon, en av alla de sevärdheter du måste se om du besöker Rom.