Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Azorerna - Aktiviteter

Azorerna är det perfekta stället för dig som vill aktivera dig på semestern!

Azorerna - Delfiner

Jag kan varmt rekommendera deflinsafari om du åker till Azorerna!


Val- och delfinsafari - Ett måste!

Val- och delfinsafarin är en upplevelse som du bör kosta på dig. Det är en härlig känsla att se delfinera leka och hoppa runt båten, de kommer så nära så du kan nästa ta på dem om du sträcker ut handen och de ser faktist ut som de har riktigt kul. Valen som vi såg höll sig på lite avstånd men man fick ändå känslan av hur stor mäktig den var.
I Ponta Delgada kan du boka delfinsafari men det bästa är om du bokar redan hemifrån för att inte platserna ska ta slut och är vädret dåligt händer det att de ställer in och då turer som de sedan kör förbehålls de som redan bokat. Det finns även turen där du kan få simma med delfinerna (den tar jag nästa gång jag kommer dit).

Även från de andra öarna går det att bege sig ut på valsafari. På ön Pico finns både ett valmuseum och en nedlagd valfångststation och där kan du också ge dig ut på valexpedition. Har du tur kan du även få se valar från land, chansen ökar förstås om du har med en kikare.
I dag jagar man inte valar på Azorerna och vattnet kring de nio öarna är näringsrikt så det är relativt gott om den. Man garanterar inte att du får se val när du åker på val- och delfinsafari men vi hade som sagt turen att få se en.

Azorernas gynnsamma vattenmiljö gör att vattenlevande däggdjur trivs (som fisken i vattnet skulle man kunna säga) och det finns över 20 arter runt Azorerna.

 

Azorerna -o och badSol- och bad

Åker du till Azorerna under juni-augusti kan det bli riktigt varmt och solen "tar" ordentligt. När det gäller badvattnet blir det sällan så många grader över 20 vilket kan vara bra att veta för badkrukorna. Stränder finns det lite här och var, några av dem har svart sand på grund av lavan. Det saknas riktigt långa sandstränder på Azorerna.

 

Vandring

Det finns inte så många leder på São Miguel men många vägar går bra att vandra på och naturen är underbar. Den som åker till Azorerna enbart för vandringen kan med fördel ta sig vidare till Flores, São Jorge eller Pico som lär vara de bästa öarna för vandring.

 

Azorerna - FiskeDjuphavsfiske

För sportfiskaren finns det möjlighet att få ge sig ut på båttur för att prova lyckan med djuphavsfiske. Det finns bla. chans att få tonfisk, barracuda och haj på kroken.
Turer går från bl.a. São Miguel.

 

 

Segling

Det ska gå att hyra segelbåt (eller att hyra in sig tillsammans med andra) för att ge sig ut några dagar. Det är knappast det allra billigaste men för den som vill testa havssegling kan det kanske vara värt det.

 

Golf

På São Miguel hittar du två golfbanor, Batalha och Furnas. På Terceira finns det också en bana (som är den mest lättspelade). Banorna sägs ha hög klass pch ska tillhöra några av världens vackraste.

Batalha, 27 hål, Par 72, Längd 5 437-6 435 meter

Furnas, 18 hål, Par 72, Längd 5256-6232 meter

Terceira, 18 hål, Par 72, Längd 5 020-5 886 meter

Snorkling och djuphavsdykning.

Korallerna och det klara vattnet gör att snorkling djuphavsdykning. Djuphavsdykning kräver licens men tänk på att det kan vara riskfyllt även med snorkling för den ovane, gå för säkerhets skull en kurs. Kurser hålls även för licens för djuphavsfiske.

 

Ridning

I staden Livramento ligger Quinta da Terça 1600-talsgården. Den drivs av ett svenskt par och här går det bra att rida i det fantastiska landskapet.

 

Azorerna


När havet inte är tillräckligt varmt finns det en modern pool i Ponta Delgada för den som vill bada.