Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Azorernas sevärdheter - Miradourus

Azorerna - Utsiktspunkt
Nu var inte vädret det bästa under vår res (åk till Azorerna mitt i sommaren inte tidigt på våren) men utsikten från de många rastplatserna var ändå väldigt vacker.

Miradouros är portugisiska för utsiktspunk och på Azorerna är det gott om dem.

Vi tog oss runt i stort sett hela ön längs kusten med hyrbil och stannade på många platser. De vackraste finns på den östra delen av São Miguel kring Nordeste. Utsiktsplatserna på São Miguel är inte bara någon enkel parkeringsplats där du kan titta på utsikten. Vissa av dem är som små välskötta parker med mängder av blommor, träd och andra växter. I bland är rastplatsen vackrare än utsikten! Bäst sättet är helt enkelt att åka längs kusten runt ön för att sedan vända tillbaka mot Ponta Delgada vid Ribeira Grande. Eftersom vägen slingrar sig fram på smala vägar kan man inte köra så fort. Räkna med att det tar en dag och att ni inte kanske hinner stanna på precis alla vackra platser men stanna till i Nordeste och se er om. Där finns bl.a. ett hantverkshus, museer och en kyrka. Kom ihåg att ta med fika så kan ni avnjuta den på någon av rastplatserna!

 

Azorerna - Utsikt

 

Sankt Peterskyrkan

Många av rastplatserna hade anlagda trädgårdar och påminde mer om små parker. Det vore något för vägverket här i Svergie att ta efter..