Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Azorernas sevärdheter - Tvillingsjöarna

Azorerna


Om du kör västerut från Ponta Delgada förbi flygplatsen och sedan in från kusten kommer du till tvillingsjöarna. Du kommer till slut fram till Vista do Rei, en trevägskorsning. Härifrån har du en underbar utsikt över kratern Sete Cidades och tvillingsjöarna. De två sjöarna är Lagoa Verde, den gröna sjön och Lagoa Azul den blå sjön. Och det stämmer, de har olika färg!
Här uppe hittar du även ett övergivet hotell, läs mer om det under Monte Palace ».

Sete Cidades är alltså den enorma vulkankrater med 12 km omkrets som omger sjöarna och staden med sama namn, Sete Cidades. Staden är liten och oansenlig men naturen är väldigt vacker och staden är en av de platser som besöks av flest turister. Många vandrar i området kring Sete Cidades för det naturen och det vackra landskapets skull.
Kratern bildades 1445 och dess sjöar är öns mest avbildade plats.

 

Azorerna -TvillingsjöarnaEnligt legenden ligger det en olycklig kärlekshistoria bakom sjöarnas färger. En blond och blåögd prinsessa förälskade sig i en mörkhårig och grönögd fåraherde. Hennes föräldrar, kungen och drottningen, förbjöd dem att leva tillsammans men de fick träffa varandra en sista gång för att säga farväl. De många tårar som de förälskade fällde vid avskedet bildade de två sjöarna.

 

Du når enkelt staden från Vista do Rei endera genom att åka rakt fram eller genom att åka tillbaka en bit. Tar du vägen tillbaka kan du även stanna till vid sjön Lagoa Santiago och det finns även flera stopp där du kan se Tvillingsjöarna. När vi var där var vädret inte det bästa och den högsta utkikspunkten låg praktiskt taget i ett moln så sjöarna var omöjliga att se men längre ner under molnen gick det bättre.

Azorerna - TvillingsjöarnaNere vid sjöarna passerar du mellan dem på en bro och direkt till vänster (om du kommer in från söder) kan du göra en avstickare till en rastplats om du vill ta en paus. Följ vägen tills den slutar så kommer du sedan att få en f in utsikt över sjöarna.

 

Staden har som sagt inte så många sevärdheter men den ligger väldigt fint så ta gärna en promenad och se dig omkring.

 

Azorerna

 

Azorena-Tvillingsjöarna

Den ena av de två sjöarna.