Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Faial

Azorerna

En rik ö där du hittar Azorernas vackraste stad, Horta vars hamn samlingsplatsen för de som seglar till Azorerna.

Faial har en yta på 173 km2. Det bor ca: 15 000 invånare på ön som har en kommun. Ön ligger bara 6,5 kilometer från ön Pico. Huvudstaden Horta lär vara Azorerna vackraste stad. Marinan i staden är välbesökt av atlantseglare som har ön som sitt sista stopp innan de far vidare till USA eller Europa, detta har gjort staden till Azorernas livligaste plats. Hela ön är egentligen toppen på en vulkan med en högsta höjd på 1043 m.

Ön Faial är kanske den rikaste av öarna mycket tack vare att den blev centrum för kommunikationen mellan Europa och USA när alla telekablar drogs. I dag är det centrum för de som seglar på Atlanten och havskappseglingarna har ofta Horta som delmål. Ön är som de flesta öarna vacker med mycket grönska och branta kuster. Det finns bekväma sandstränder för sol och bad.


På Faial finns många sevärda byggnader och förstås många fina utsiktspunkter. Det finns även ett museum som berättar om vulkanernas aktiva period. Huvudstaden Horta är en modern stad om än ganska liten (ca: 7 000 invånare). Där finns bl.a. institutet för oceanografi, fiske och fiskevård. Ett av Azorernas äldsta tempel, Imperio do Nobres som byggdes 1672 hittar du här i Horta. I Horta hittar du också det bästa hotellen och de finaste restaurangerna.


Nere i hamnen får den som gillar segelbåtar sitt lystmäte. Här finns hundratals segelbåtar. Staden är trevlig att promenera även om det kan bli lite trångt i bland när man måste samsas med bilarna på de smala gatorna. Några sevärdheter är stadshuset och museet med sina speciella träsniderier i fikonträ. Strax utanför centrum på gångavstånd hittar du klostret São Francisco som inrymmer Museet för Helig Konst. Där finner du värdefulla flamländska skulpturer från 1400- 1500-talet.


Peters Café Sport öppnades 1918 och har sedan dess inte förändrats nämnvärt. På övervåningen hittar du en enorm utställning med sk. scrimshaw, dvs. figurer och vardagsföremål gjorda av valben och valtänder.

 

Azorerna