Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Pico

 

Azorerna

Pico, en vacker ö där du hittar Azorernas mäktigaste vulkan

Pico är Azorernas näst största ö och har en yta på 448 km2. Ön har ca: 15 000 invånare och ön är indelad i 3 kommuner. Madalena är huvudstad på Pico.Du kan ta dig till ön både genom att flyga eller med båt.

Azorernas och Portugals högsta berg ligger på Pico och har samma namn. Den slocknade vulkanen är 2351 meter hög (högre än Kebnekaise) och på toppen finns kratern Pico Alto. Ön är full av rester efter stelnad lava, grottor och tunnlar från tidigare utbrott. Berget blev 1972 klassat som naturreservat. Vulkanen lever fortfarande och ibland ryker det ur kratern. Har du otur med vädret kan molnen ligga så lågt att det är svårt att se Picos topp.

Naturen på Pico lär vara överväldigande och via det nät av vägar går det att ta sig runt på ön. Förutom berget finns det vackra vulkansjöar, landskap av stelnad lava och magnifika grottor.

Huvudstaden Madalena har inte så många sevärdheter. I ett nybyggt område hittar du en del vackra slottsliknande bostäder. Längs stranden, om det blåser på lite, kastar havet upp stora kaskader som i sig är en spännande upplevelse. I staden kan du få i dig en bit mat men annars är den bara en utgångspunkt för vidare utforskning av ön. Förutom Pico-toppen består öns sevärdheter av de små byarna med olika specialiteter som vinodling och osttillverkning. I staden Lajes finns även ett valmuseum och en valfångststation. Du kan även åka på valexpedition på Pico.

 

Azorerna