Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

São Miguel

Azorerna

Den "gröna ön" med många sevärdheter.

São Miguel är Azorernas (och även Portugals) största ö med en yta på 747 km2. Ön är indelad i sex kommuner och har en befolkning på ca: 150 000 invånare.

Azorernas huvudstad Ponta Delgada med ca 40 000 invånare ligger också på São Miguel.
Ca 2 kilometer från Ponta Delgada ligger den stora flygplats som du kommer till när du flyger till Azorerna. Från flygplatsen går det även dagliga flyg till Lissabon och därifrån kan du även flyga vidare till de övriga öarna.

På São Miguel hittar du huvuddelen av Azorernas administration, kultur och vetenskap. Ön är ganska långsmal, 67 km lång. Det är lätt att ta sig runt ön pch det finns även vägar som korsar den tvärs över.

Azorerna

São Miguel kallas även den gröna ön "Ilha Verde" av de boende på Azorerna. Ön är vacker med dramatiska kuststräckor, vackra planteringar, vulkansjöar, böljande kullar, berg, botaniska trädgårdar, sandstränder och mycket mer.

Tvillingsjöarna vid Sete Citades, den botaniska trädgården vid Furnas, Eldsjön (Lagoa do Fogo) är några av sevärdheterna men hela ön är en naturupplevelse i sig med sina vackra vyer.

Azorernas huvudstad, Ponta Delgada, är den största och mest framstående staden även om Horta på Faila inte kommer långt efter. I Ponta Delgada hittar du de finaste restaurangerna och hotellen. Här hittar du allt som du kan behöva som turist tex. hyrbilar, shopping, souvenirer och restauranger i alla priskategorier. Staden i sig erbjuder det mesta som du kan behöva, men är ingen större sevärdhet i sig. Det finns några fina parker och historiska byggnader liksom en del mysiga smågator, några torg och förstås en vacker utsikt mot både havet och bergen.

Vill man se något av det vackra Azorerna har att erbjuda måste man upptäcka hela São Miguel. Under Azorernas sevärdheter och turistguiden kan du läsa mer om São Miguel.

 

Azorerna