Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Terceira

Azorerna

Färgsprakande festligheter, häftiga grottor och tjurfäktning

Terceira har en yta på 382 km2 och är till den näst största ön sett till invånarantalet, ca: 55 000. Ön är indelad i två kommuner och huvudstaden heter Praia da Vitória. 3 km utanför huvudstaden i Lajes ligger den internationella flygplatsen som både betjänar militärt och civilt flyg. USA har sin flygvapenbas här.

Terceira är en färgglad ö där det allt som oftast pågår olika fester. Det finns alltid någon högtid att fira. Religionen har alltid varit viktig på Terceira. Man ägnar sig också med liv och lust åt tjurfäktning, mest som ett festligt skådespel. Man har utvecklat en egen form av tjurfäktning där tjuren inte skadas fysiskt (även om den förstås stressas).

Den största staden heter Angra do Heroísmo och 1980 drabbades den av en jordbävning som förstörde nästan hela staden. I Staden finns det några vackra byggnader att se, bl.a. en pampig katedral och Portugals förnämsta bibliotek som ligger i Bettencourts palats.

På Terceira finns många pittoreska byar, vingårdar och en naturlig swimmingpool. Det finns också vulkaniska aktiviteter i form av bubblande källor och vulkankratrar.

Mest sevärd är kanske ändå en grotta vid Furnas do Enxofrre. Den är full med stalaktiter och stalagmiter och ligger 90 meter under jord. Den lär vara en fantastisk sevärdhet.

 

Azorerna