Romulus -Webbplatsen om Rom och dess sevärdheter
Azorerna - SökAzorerna - RSS feedAzorerna-Kontakt
Om AzorernaAzorerna - NyheterAzorerna - Fotogalleri - BilderAzorerna - GästbokAzorerna - Länkar

Flores

Azorerna

Här hittar du allt vackert på Azorernas på en enda ö

Flores har en yta på 142 km2. På ön bor ca: 4 000 invånare indelad i två kommuner. Det tar ca: 50 minuter med flyg från São Miguel att ta sig till Flores.

Flores ska vara en av Azorernas vackraste öar. Landskapet är varierande och dramatiskt med branta berg, vattenfall, grottor, sjöar och klippor vid kusten som stupar hundratals meter ner i havet. Flores erbjuder de vackraste av naturen på Azorernas alla öar i en och samma ö. Ön har tjugotalet vattenfall och fantastiska, märkliga klippformationer.

Kommunen Lajes är med sina 1500 invånare Portuglas näst minsta kommun och är Europas västligaste punkt. Huvudstaden Santa Cruz är en av Azorernas vackraste städer och beskrivs av Ulf Schenkmanis som en mysig, gullig och elegant stad. Förutom ett par kyrkor och det etnografiska museet inrymt i ett gammalt kloster finns det inte några speciella sevärdheter, staden ska helt enkelt bara upplevas.

Ön i sig är en enda stor sevärdhet med sitt vackra landskap och de många pittoreska byarna. Vid Rocha do Bordões hittar du underliga basaltformationer längs berget som kallas för spatserkäppsberget och vid foten bubblar det svaveldoftande källsprånget Aqua Quentes.

Vid byn Fajazin finns vattenfallet Cascata da Riberia Grande med 300 meters fallhöjd som slutar i havet. De många vattenfallen får sitt flöde från bäckarna som startar på högplatån vars högsta punkt 914 meter över havet heter Morro Alto.

Vid fiskarbyn Ponta Delgada son är vackert beläget i norr kan du ge dig ut på båtkryssning runt ön. Mellan Santa Cruz och Caveira finns Gruta dos Enxaréus, en stor vulkanisk grotta, 50 meter lång och 25 meter bred och intill den finns en annan sevärd grotta, Grutas do Galo.

Flores är en ö som passar sig för fotvandring. Från Fajã Grande kan du om du är väl utrustad bege dig på en 6-7 km lång vandring mot Ponta Delgada längs kustklippan. En tur du inte bör missa om du tänkt vandra.

 

Azorerna